top of page
Caută
  • Ana Ciceală

Păduri Urbane în Sectorul 3

Actualizată în: 6 dec. 2019



🌳 Pădurile urbane sunt parte din soluțiile marilor metropole europene pentru combaterea poluării și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor lor.

Ca cetățean al Sectorului 3 am văzut cum în ultimii ani spațiile verzi au fost distruse sistematic prin asfaltări succesive, prin borduriade periodice, prin fragmentarea micilor grădini din jurul blocurilor. Am simțit, ca fiecare dintre voi, cum calitatea aerului se deteriorează de la an la an.

Primarul Negoiță nu a luptat pentru găsirea unor soluții viabile și urgente pentru parcurile și spațiile verzi retrocedate. De multe ori, a dat autorizații de construire pe aceste spații verzi. Acum câteva luni a propus și a aprobat un plan urbanistic de sector în care nu mai puțin de 63 de spații verzi sunt reduse sau dispar total și sunt încadrate în construibil. PUZ sector 3 cu care sunt în instanță la anulare împreună cu USR București tocmai pentru a salva aceste spații verzi.


🍂 Sectorul 3, privit de sus, este un imens parc de betoane. S-a construit mult, uneori ilegal, fără să se respecte normele europene cu privire la necesarul de spațiu verde pentru locuitori. Sănătatea oamenilor și starea de bine au fost ignorate și tratate cu indiferență.

Pădurile urbane sunt o prioritate în programul meu de candidat. Vreau să înființez cel puțin 5 păduri urbane în sectorul 3. Am identificat deja 3 locații unde putem da viață acestui proiect, astfel încât Sectorul 3 să se ridice la nivelul standardelor unei capitale europene.


🌳 Parc Vitan de 4 hectare, pentru care am scris și depus deja proiectul la Primăria Generală. Este vorba de un teren generos, care aparține deja municipalității, adică nouă tuturor și pe care în prezent propunerea lui Robert Negoiță este de a construi un teren de 11 hectare. Cetățenii sectorului 3 vor parcuri, nu betoane!


🌳 Pădurea Urbană Dudești, pe terenul de 5 hectare care aparține municipalității București, teren din apropierea Bibliotecii Naționale și care va completa cu un plămân verde proiectul Cartierul Justiției al Ministerului de Justiție. Cartierul Dudești vechi începea din acea zonă, înainte de demolările ceaușiste din anii ‘80, care au afectat și aproape tot cartierul evreiesc, adiacent.


🌳Pădurea IOR, pe terenul retrocedat de 12 hectare din IOR. În prezent există un litigiu al Primăriei Sectorului 3 pentru anularea titlului de proprietate, deci a retrocedării acelui teren. Din păcate, procesul avansează foarte greu, iar primăria nu face publice detalii privind stadiul procesului și demersurile legale întreprinse. Eu cred că acel teren poate fi readus la municipalitate cât mai repede. De îndată ce aceasta se va întâmpla, cele 12 hectare din zona IOR retrocedată pot deveni o parte a parcului, în care o adevărată pădure să fie creată, o oază de verde și de oxigen, cu alei pietruite, creând ocazia de a te simți în mijlocul unei păduri la tine în cartier.


🌿 Salvarea Parcului Brâncuși de la distrugere. Parcul trebuie refăcut total și urgent ca funcționalitate, fiindcă în prezent locurile de joacă și de recreere au fost distruse de către Primăria condusă de Robert Negoiță.


🌲 Îmi propun să identific cel puțin alte două terenuri de cel puțin 4 hectare din sector care pot fi transformate în noi parcuri. Unul dintre acestea în zona Pallady.


Împreună vom construi păduri urbane care vor deveni plămânii verzi ai sectorului 3!

239 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page